„JÓ KIS HELY” Szolgáltató Ház épületének kialakítása Rinyakovácsiban

Kedvezményezett neve: Rinyakovácsi Község Önkormányzata

Támogatás összege: 20 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt azonosító száma: EFOP-2.1.2-16-2018-00084

A projekt megvalósításának kezdete: 2019. február 1.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. január 31.

A projektről röviden

A projekthez szervesen kapcsolódik az EFOP-1.4.3-16-2017-00052 „Jó kis hely” Szolgáltató Ház kialakítása Rinyakovácsiban c. ESZA típusú projektünk, mely a „Jó kis hely” Szolgáltató Ház működésének szakmai és szolgáltatási hátterének kialakítását foglalja magában. Jelen ERFA típusú projektünk keretében az önkormányzat tulajdonában lévő, jelenleg üresen, a falu központjában, a Petőfi u. 1. szám alatt álló épület felújítása, valamint a szükséges eszközök és berendezések beszerzése valósul meg, ezzel hosszútávon kiválóan alkalmas otthont nyújtva a Szolgáltató Ház működésének.

A projekt átfogó hosszú távú célja:

A Rinyakovácsiban élő (kiemelten a hátrányos helyzetű) gyermekek és fiatalok, valamint családjaik társadalmi és egzisztenciális esélyeinek javítása, a családon belül generációkon keresztül ismétlődő és a szociális hátrányokat újratermelő problémák megtörése.

A projekt középtávú célja:

Szemléletváltás megalapozása a Rinyakovácsi lakosság valamennyi korosztálya tekintetében, mely az ön és mások értékeinek felismerésére, az ön- és közösségi érdekérvényesítésre irányul, és az értékek és érdekek mentén a konkrét cselekvések megtételére ösztönöz.

A projekt konkrét rövid távú célja:

Egy igazán „Jó Kis Hely” létrehozása Rinyakovácsiban, ahol együtt megtalálható mindaz az odafigyelés, és rendszerszemlélet, ami összefogja, felkarolja, és elérhető módon biztosítja a gyermekekre, fiatalokra és családjaikra irányuló kezdeményezéseket, szolgáltatásokat és programokat.

A „JÓ KIS HELY” Szolgáltató Ház végleges helyszínéül szolgáló épület teljes felújításra szorul. A felújítás után rendelkezésre álló helyiségek, fedett és szabad terek, valamint berendezésük és felszereléseik maximálisan a Szolgáltató Ház működését megalapozó EFOP-1.4.3-16-2017-00052 „Jó kis hely” Szolgáltató Ház kialakítása Rinyakovácsiban c. projekt megvalósulását szolgálják. A felújítás során kialakításra kerülő helyiségek:

 • Játszó szoba kicsiknek: 20 m2 alapterületű helyiség, a mellékelt eszközlistában felsorolt eszközfelszereléssel a tervezett szakmai programok megvalósítását biztosítja.
 • Foglalkoztató szoba nagyoknak: 24 m2 alapterületű helyiség, mely a mellékelt eszközlistában felsorolt eszközfelszereléssel a tervezett szakmai programok megvalósítását biztosítja. A kialakítandó tér alkalmas lesz tanulást támogató foglalkozások, szabadidős tevékenységek és kiscsoportos foglalkozások, valamint étkeztetés megvalósítására is.
 • Előszoba /fogadó tér: fogasokkal, váltócipő elhelyezési lehetőséggel, babakocsi elhelyezési lehetőséggel.
 • Iroda: két munkaasztallal a vezető és szakmai munkatárs, egy kisebb íróasztallal a helyi kisegítő munkatárs részére, valamint megbeszélésekre és „intim” beszélgetésekre is alkalmas terület kialakításával.
 • Konyha: beépített előkészítő asztallal, gáztűzhellyel, rakott tűzhellyel, mosogatóval, és felsőszekrénnyel, valamint ebédlőasztallal 6 fő részére.
 • Akadálymentes WC és fürdőszoba: fürdési és mosási lehetőséggel, valamint az udvarról történő megközelítési lehetőséggel.
 • Nevelői WC
 • Kazánház és tároló helyiség: kerti bútorok, eszközök kültéri játékok tárolására.
 • Játszóudvar és kert: az udvari játékok elhelyezése három különböző játszóterület kialakításával
 • Kamaszterasz
 • Akadálymentes parkoló
 • Személy, baba- és gépkocsi közlekedősáv
Megszakítás